Afbeelding
Foto: Enter Media

Agenten houden verdachte aan in sloot langs A6

112

MUIDERBERG - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de A6 ter hoogte van Muiderberg een 27-jarige Amsterdammer aangehouden. De man sloeg op de vlucht en belandde in een sloot. Daar werd de man door de agenten in de boeien geslagen.

De man reed in een bestelauto over de A1. Bij het zien van het voertuig kregen de agenten een onderbuikgevoel dat er mogelijk iets niet in de haak was. Bij controle in de systemen bleek vervolgens dat het voertuig in het verleden was gebruikt door iemand die nu gezocht werd in verband met het uitvoeren van zijn taakstraf. De bestuurder kreeg een volg-teken waarna hij op de afrit Muiderberg langs de A6 werd gecontroleerd. De bestuurder gaf aan dat hij geen rijbewijs of identiteitsbewijs had, maar gaf wel zijn naam en geboortedatum door. Al vrij snel werd duidelijk dat de bestuurder hier de naam en geboortedatum van zijn broer opgaf. Op het moment dat de bestuurder doorkreeg dat de agenten hem niet geloofden draaide hij zich ineens om en rende hij de berm in. In het halfduister zag hij in het hoge gras daarbij een sloot over het hoofd waarin hij terechtkwam.

Lachgas

De auto van de man bleek geladen te zijn met elf cilinders met lachgas. Aan het vervoer van lachgas zijn regels verbonden die toezien op de veiligheid van het transport van deze gevaarlijke stof. De bestuurder vervoerde de cilinders zonder daarbij de regels op te volgen. Zo lagen de cilinders los, was er geen brandblusser aanwezig en was er geen vrachtbrief. De Amsterdammer is aangehouden voor het opgeven van een valse naam en hiervoor krijgt hij proces-verbaal. Daarnaast moet hij 59 dagen in vervangende hechtenis voor het niet (goed) uitvoeren van een taakstraf. Aangezien de man positief scoorde op de drugstest is van hem ook bloed afgenomen om te onderzoeken of hij in strafbare mate onder invloed van drugs reed. Voor het op onjuiste wijze vervoeren van lachgas wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Uit de krant