Afbeelding

Digitale aanvraagprocedure van het visum mogelijk in 41 landen

Advertorial

Terwijl reizigers voorheen nog naar het consulaat of de ambassade moesten om een visum aan te vragen, worden sinds 2019 in maar liefst 41 landen elektronische aanvragen goedgekeurd en aan deze lijst worden steeds meer landen toegevoegd. Hier leest u wat er allemaal bij een dergelijke digitale aanvraagprocedure van het visum aanvragen komt kijken.

Invullen digitaal aanvraagformulier
De eerste stap in de aanvraagprocedure van een visum is het indienen van een visumaanvraag middels het aanvraagformulier voor de betreffende bestemming.

In het formulier wordt u gevraagd uw contactgegevens, reisgegevens en paspoortgegevens in te vullen en vragen over uw achtergrond te beantwoorden. De immigratiediensten van landen als India en Vietnam vragen verder nadrukkelijk om de aankomst- en vertreklocatie. Controleer voor het indienen de aanvraag altijd of het toegestaan is op uw aankomstlocatie met een elektronisch visum India te arriveren.

Toekenning elektronisch visum
Na het invullen van het online aanvraagformulier ontvangt u het e-visum, na goedkeuring van de immigratiedienst, altijd per e-mail. Dat het visum is toegekend betekent echter niet per definitie dat u ook daadwerkelijk toegang tot het land verleend zal worden. De immigratiedienst behoudt altijd het recht uw visum ongeldig te verklaren.

Visumtypes
Het e-visum kent verschillende varianten. Het e-visum voor India kent bijvoorbeeld eTourist visum, eBusiness visum en eMedical visum. Houd er rekening mee dat er, om in aanmerking te komen voor een elektronische aanvraag, voorwaarden gesteld worden aan uw nationaliteit en reisdoel. Het e-visum kent daarnaast een maximale verblijfs- en geldigheidsduur. Ga voor vertrek daarom na of een elektronisch visum in uw situatie volstaat. Zo niet, dan bestaat ook nog steeds de mogelijkheid om het traditionele fysieke visum aan te vragen.

Uit de krant