Fokko Weerstra en Henk Dijkman schrijven:

’1943; het lot van de familie Pimentel’

13 mei 2021, 10:31 · leestijd 2 minuten Mensen
Jet (Henriette) Henriques Pimentel die minstens zeshonderd joodse kinderen redde van deportatie (en daarmee van de dood). Zij staat links op de foto. Rechts staat haar broer Bram Henriques Pimentel, luitenant kolonel in het Nederlands Indische Leger, en zijn twee zoontjes Nico en Jaap (op zijn schouder), en hun moeder Rachel Henriques Pimentel-Oppenheimer.
Jet (Henriette) Henriques Pimentel die minstens zeshonderd joodse kinderen redde van deportatie (en daarmee van de dood). Zij staat links op de foto. Rechts staat haar broer Bram Henriques Pimentel, luitenant kolonel in het Nederlands Indische Leger, en zijn twee zoontjes Nico en Jaap (op zijn schouder), en hun moeder Rachel Henriques Pimentel-Oppenheimer. Foto: PR

“Enkele maanden geleden kwam ons boek ‘1943; het lot van de familie Pimentel’ uit bij uitgeverij Amphora Books”, vertellen de auteurs Fokko Weerstra en Henk Dijkman.

“Het laat zien hoe de Holocaust toesloeg in het leven van gewone mensen. Wij waren zo getroffen door het lot van deze familie in de Tweede Wereldoorlog dat wij besloten er een boek over te schrijven zodat iedereen er kennis van kan nemen.”