Diederik Warmelink van BBQ-SPA voor schoonmaak, onderhoud en reparatie van BBQ's.
Diederik Warmelink van BBQ-SPA voor schoonmaak, onderhoud en reparatie van BBQ's. Foto: © Jonathan Leih

Lekker genieten van schone BBQ tijdens BBQ seizoen

Bedrijven

BUSSUM - BBQ-SPA, het eerste gespecialiseerde schoonmaak-, onderhoud- en reparatiebedrijf van Nederland, opent haar deuren in het Gooi.

Sinds begin mei is het Gooi een mooie start-up rijker. Initiatiefnemer Diederik Warmelink opent op Bedrijventerrein Nieuwe Vaart in Bussum het allereerste gespecialiseerde BBQ schoonmaak- en onderhoudsbedrijf van Nederland. Met een succesvolle crowdfundcampagne op zak hoopt Diederik barbecueën met een schone BBQ een nog groter feest te maken.

Barbecueën en ontspanning

Barbecueën en ontspanning zijn onlosmakelijk verbonden, zeker nu het voorjaar is aangebroken, gaat de grill weer vaak aan. Met een oude staalborstel de worstjes van vorige zomer van het rooster krabben, past daar niet bepaald bij. BBQ-SPA neemt die vieze klus over.

Grondige poetsbeurt

Net als veel andere Nederlanders zat Diederik in de zomer van 2020 thuis. Om zijn tijd goed te gebruiken besloot hij zijn BBQ eens een grondige poetsbeurt te geven. En dat viel hem tegen. Om zijn BBQ echt goed schoon te krijgen, was hij een hele dag bezig. Een vervelende bijkomstigheid was dat hijzelf, zijn terras en de gevel onder de zwarte vlekken en etensresten zaten. Uit de tijd, dat Diederik in Amerika woonde, wist hij ‘dit kan anders’. Om kennis op te doen heeft hij contact gezocht met een aantal Amerikaanse BBQ onderhoudsbedrijven en met die informatie is hij gestart en bij vrienden en bekenden in Bussum begonnen met het schoonmaken van de BBQ. De reacties, die hij op de schone BBQ’s kreeg, waren zo enthousiast dat Diederik begin 2021 zijn baan heeft opgezegd om zich met zijn bedrijf www.BBQ-SPA.com fulltime op het schoonmaken en onderhouden van BBQ’s te richten.

Meer de 150 BBQ’s onderhouden

Dat er behoefte is aan de dienst van de BBQ-SPA blijkt wel. Inmiddels heeft de BBQ-SPA al meer de 150 BBQ’s onderhouden en daarmee veel ervaring opgedaan. Diederik constateert dat veel mensen de huidige staat van hun barbecue onderschatten. Achtergebleven voedselresten en vet zorgen voor een onhygiënische maaltijd en voor het gevaar van steekvlammen. Ook blijkt dat bij een gas BBQ’s de gasslang vaak over de houdbaarheidsdatum heen is met als gevaar dat het gas weglekt. Maar de belangrijkste motivatie om de BBQ te onderhouden, is dat het van een schone BBQ toch lekkerder eten is.

Feestelijk beginnen 

Om de opening van de locatie te vieren, had Diederik graag een mooi BBQ evenement georganiseerd. Helaas is dit door de corona-maatregelen niet mogelijk. Om toch feestelijk van start te gaan, kunnen klanten de hele maand mei het ovenrek of BBQ grillrek voor 1,50 euro schoon laten maken.

Meer informatie staat op bbq-spa.com.

Uit de krant