Afbeelding

Crowdfunders gezocht voor ‘De Wereld van Max’

Algemeen

BUSSUM - Annet Betsalel heeft in mei 2020 een reeks artikelen geschreven in deze krant over de onderduik in Bussum van het echtpaar Veffer met hun zes kinderen. Nu heeft zij over dit onderwerp een kinderboek geschreven, getiteld: De Wereld van Max.

Hoofdpersoon is Max Veffer. Hij is 12 jaar oud als de oorlog uitbreekt. Gebaseerd op interviews met leden van de familie Veffer heeft Betsalel de drie jaar lange onderduik in het huis aan de Vaartweg door de ogen van Max beschreven op een manier waardoor kinderen van 10 tot 14 jaar zich een heel goed beeld kunnen vormen van het beklemmende, ontroerende, maar af en toe ook grappige verhaal. Interessant detail is dat in het met prachtige tekeningen van Iris van der Veen geïllustreerde boek QR-codes verwerkt zijn, waarmee met een smartphone filmpjes en animaties te zien zijn. Een hoofdstuk is te lezen via www.holocaustcomitegm.nl/jeugdboek

De stichting Holocaust Comité Gooise Meren wil De Wereld van Max dit najaar in eigen beheer uitgeven en gratis verstrekken aan schooljeugd in Gooise Meren. Hiervoor worden nog donateurs gezocht. Bij een donatie vanaf 25 euro aan de stichting ontvangt de donateur een gesigneerd exemplaar. Een bijdrage kan overgemaakt worden aan stichting Holocaust Comité Gooise Meren, rekeningnummer NL82 RABO 0333 1139 42 onder duidelijke vermelding van naam en adres. Zodra het boek is verschenen, wordt het boek opgestuurd.

Uit de krant