Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Burgemeester is overlast in Naarden-Vesting beu: ‘Verscherpt toezicht’

Algemeen

NAARDEN - Burgemeester Han ter Heegde neemt vanaf heden maatregelen naar aanleiding van de overlast van jongeren gisteravond in Naarden-Vesting. Vanaf heden wordt het toezicht door politie, boa’s en beveiligingspersoneel in en rond Naarden-Vesting extra verscherpt.

De leefbaarheid in Naarden-Vesting staat al enige tijd onder druk door groepen jongeren die zich hinderlijk in en rond de vesting ophouden. Deze groepen zorgen voor de nodige overlast voor bewoners. Ze zijn luidruchtig, laten veel rommel achter en worden, onder invloed van alcohol, soms zelfs agressief, schrijft de gemeente. Op de avond van Koningsdag liep de overlast zodanig uit de hand, dat de politie moest ingrijpen. Bij onderlinge aanvaringen raakten zelfs mensen gewond. Burgemeester Han ter Heegde was die avond zelf in de vesting aanwezig en zag met eigen ogen hoe de overlast escaleerde.   

Voor de gemeente is nu een grens bereikt. Ter Heegde: “Ik begrijp dat jongeren het in coronatijd niet gemakkelijk hebben en elkaar opzoeken, maar dat mag niet ten koste gaan van de leefbaarheid. Met het opheffen van de avondklok en steeds mooier weer op komst ben ik genoodzaakt om maatregelen te nemen om overlast van groepen jongeren in te dammen. Het gaat om een kwetsbaar gebied, dat bescherming verdient.” 

Er komt dus extra controle door politie, boa’s en beveiligingspersoneel. “Mocht opnieuw sprake zijn van overlast dan zal daarop strak gehandhaafd worden. Wanneer de gemeente of de diensten constateren dat het te druk wordt dan worden geen jongeren van buiten meer toegelaten of uit de vesting gestuurd. Ik neem deze maatregelen om de leefbaarheid in de Vesting te bewaken in het kader van de openbare orde en veiligheid. Ik wil er bij een ieder op aandringen zich verantwoordelijk te gedragen. We krijgen na een lange lockdown beetje voor beetje onze vrijheid terug; laten we die niet misbruiken. Wie dat wel doet, kan sancties tegemoet zien.” 

Uit de krant