Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Terrassen zijn eindelijk weer open!

Algemeen

BUSSUM - Veel liever hadden de horeca-ondernemers de stralende Koningsdag meegepikt, maar zij zijn maar wat blij dat vandaag om 12.00 uur de terrassen weer open zijn.

Corona is al maandenlang de spelbreker voor de horeca, maar vlak het weer de komende dagen ook niet uit. Vandaag is het redelijk weer (veel wind, maar wel droog), maar de vooruitzichten voor de komende dagen en de tweede week van de meivakantie volgende week zijn niet heel best. Maar goed, het is niet anders. De horecaondernemers in Gooise Meren zijn wel gewend om om te gaan met tegenslagen. En dat is een eufemisme.

De afgelopen dagen zag iedereen het voor zijn ogen gebeuren: de horeca maakt zich op om de terrassen weer open te gooien. Oké, het is niet meteen gas op de plank, want alleen tussen 12.00 en 18.00 uur en met restricties qua aantal mensen aan een tafel is het nog even behelpen. Maar in elk geval begint het glas weer vol te lopen, dat telt. En dus zag je dat horecabazen overal al druk bezig waren. Nog even de bezem erdoor, de stoelen en tafels uit de berging, ontvangstbalies werden klaargezet en hier en daar kregen de loungebanken een nieuwe lik verf. Kom maar gasten: we ontvangen jullie met open armen. Dat straalde de horeca uit. Mooi dat het eindelijk weer kan, maar een paar uurtjes aan beide kanten van de openingstijden is welkom. En intussen bidden dat een nieuwe coronapiek uitblijft.

Uit de krant