Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Politie zoekt getuigen en camerabeelden van ‘schietpartij’

112

MUIDEN - De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van een schietpartij, die gisteravond rond half zeven aan de Amsterdamsestraatweg zou hebben plaatsgevonden. Daarbij zou een man met een bivakmuts op de vlucht zijn geslagen. Hij is niet meer aangetroffen.

De politie bevestigt dat er inderdaad melding is gemaakt van een schietpartij en dat het gezicht van de gevluchte man ‘bedekt’ was. “Dat kan een bivakmuts, maar een ook shawl zijn”, vertelt de zegsvrouw van de politie.

Overval

Bij de klopjacht door agenten in kogelwerende vesten werd ook een helikopter ingezet. Aan de Hellingstraat werd een plaats delict opgesteld. Volgens getuigen zou er eerder die dag een ruzie zijn geweest. Er wordt in het stadje en op sociale media gespeculeerd dat de pizzeria zou zijn overvallen, maar daarover is bij de politie niets bekend. “Wel dat er meldingen zijn van mogelijke schoten en dat hebben we uitgebreid onderzocht”, aldus de zegsvrouw. 

Bij de politie hebben zich echter geen slachtoffers gemeld en ook zijn er geen kogelgaten en/of -hulzen gevonden. Daarom zoekt de politie getuigen en camerabeelden. Ook komt de politie graag in contact met de drie mannen die in de omgeving gezien zijn. “Wij weten niet of zij hier iets mee te maken hebben, maar we komen wel graag in aanmerking met hen.” 

Uit de krant