Afbeelding

Waarom je moet kiezen voor een tandarts in bijvoorbeeld Zoetermeer

Advertorial

Overweeg je om een nieuwe tandarts te nemen of ben je net verhuisd en op zoek naar een nieuwe tandarts? Dan is het handig om er eentje te nemen die in de buurt zit van waar je woont. Mocht je in Zoetermeer of Rijswijk wonen, dan is je keuze snel gemaakt voor de tandartsenkliniek. En zo zijn er nog tal van plekken met goede tandartsen in Nederland.

Verschillende behandelingen
Een groot voordeel van een goede tandarts is dat je er veel verschillende behandelingen kunt krijgen. Mocht je dus een gebit met veel problemen hebben, dan is het handig om een kliniek uit te zoeken die allerlei handelingen kan en mag verrichten. Een aantal behandelingen die de tandarts kan doen zijn:

Gaatjes vullen
Dit is een veelvoorkomend probleem bij mensen: gaatjes in de tanden. De een is er gevoeliger voor dan de ander, maar bijna iedereen heeft wel een keer in zijn of haar leven gaatjes in de tanden. Dit is voor de tandarts een kleine ingreep om te fixen. Zorg dat je er zo snel mogelijk bij bent, zodat de tand niet verder aangetast wordt.

Kroon zetten
Een kroon is eigenlijk een omhulsel om een tand die niet meer goed is. Meestal is er dan nog een geslepen tand aanwezig waar de kroon dan op bevestigd wordt. Op deze manier kun je weer gebruikmaken van die tand en zie je niet meer dat er een kroon zit! Vaak heeft een kroon dezelfde kleur als je tandkleur, zodat ie niet opvalt.

Brug zetten
Een brug is heel handig als een aantal tanden in het gebit niet meer goed zijn. Dan zet de tandarts een brug in je mond, zodat je in één keer een mooi gebit hebt.

Gebitsreiniging
De gebitsreiniging doet de mondhygiëniste in principe. Deze is gelukkig vaak aanwezig bij een tandartsenkliniek, dus je hoeft hiervoor niet speciaal naar een andere plek. De mondhygiëniste speelt een grote rol in de gezondheid van je tanden. De mondhygiëniste zorgt ervoor dat tanden gereinigd worden en eventuele plak en/of tandsteen wordt verwijderd.

Tanden bleken
Je tanden laten bleken wordt vaak als een luxe behandeling gezien. Niet elke tandarts biedt dit dan ook aan. Soms kan het ook enorm prijzig zijn om bij de tandarts te laten doen. Wel weet je zeker dat het goed gebeurt en er geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Tanden bleken is een fijne manier om na een paar beurten wittere tanden te hebben.

Angsttandarts
Heb je angst voor de tandarts? Dan is het raadzaam om naar een angsttandarts te gaan. Hij of zij kan je extra begeleiden in het proces. Vaak is het al voldoende als de tandarts uitlegt wat hij of zij gaat doen aan je mond. Zorg dat je een angsttandarts neemt als je deze negatieve gevoelens hebt.

Uit de krant