De schakers van de Juliana Daltonschool. Leider Markus Huizer (rechts) deed als leerling zelf ooit mee aan het NK namens deze school.
De schakers van de Juliana Daltonschool. Leider Markus Huizer (rechts) deed als leerling zelf ooit mee aan het NK namens deze school. Foto: Job Reijntjes

Schakers Juliana Daltonschool plaatsen zich voor NK

Algemeen

BUSSUM - De schakers van de Juliana Daltonschool hebben zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. In verband met de coronapandemie wordt het volledige toernooi dit jaar online gehouden.

Ondanks netwerkproblemen, lege batterijen, vastgelopen computers en een niet vlekkeloos werkend schaakprogramma wist Team 1 van de Juliana Daltonschool mede dankzij een indrukwekkende inhaalslag in de laatste ronden een plek bij de beste acht te bemachtigen.

Namens die ploeg kwamen Vince Vollrath, Romijn Post, Sebastian Zeguers, Pepijn Kors, Naut Hollander en Menoah Huizer in actie. Het tweede team, met Teun te Riele, Rutger van Veelen, Siebren Mulder, Abel Reijntjes en Marcus Post, eindigde in de middenmoot.

Aan het districtskampioenschap schoolschaken deden 33 teams mee, waaronder ook twee van de Koningin Emmaschool uit Bussum. Er zijn nog veertig teams over uit het hele land. Op 31 mei beginnen die aan de halve finales die vijf middagen zullen duren. Op 12 juni is de finale, met als inzet het Nederlands kampioenschap schoolschaken online.

In 1984, nog ver voordat het schaken op de computer serieus genomen werd, is het de Julianaschool al een keer gelukt om landskampioen te worden. Diverse leerlingen uit die tijd, toen de school jaarlijks hoge ogen gooide op het NK, hebben nu kinderen op de Juliana.

Uit de krant