video

Gedecoreerden Gooise Meren verrast met kaart, lekkers en filmpje burgemeester

Algemeen

GOOISE MEREN - Geen feestelijke ontvangst met oranjegebak voor de gedecoreerden dit jaar op Koningsdag. Vanwege alle coronamaatregelen kwam deze traditionele bijeenkomst op het gemeentehuis voor alle inwoners die ooit een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, net als vorig jaar te vervallen. 

Toch wilde het college al deze leden, ridders en officieren in de Orde van Oranje Nassau op de verjaardag van de Koning in het zonnetje zetten. Daarom werd begin maart al een filmpje opgenomen bij het gemeentehuis, waarin zij werden toegesproken door burgemeester Han ter Heegde. Speciaal voor deze gelegenheid werden wat vroege oranje-tompoucen gemaakt.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: Gemeente Gooise Meren/© Bob Awick 

Net voor Koningsdag ontvingen de gedecoreerden een pakketje met lokale lekkernijen en een felicitatiekaart van de burgemeester. Daarop een korte boodschap dat het jammer was dat de oranjebijeenkomst opnieuw geen doorgang kon vinden, plus een QR-code naar de videoboodschap van de burgemeester. Deze geste werd, gezien de eerste reacties van gedecoreerden via sociale media, bijzonder op prijs gesteld.

Uit de krant