Afbeelding
Foto:PR

Dodenherdenking live te volgen op GooiTV

Algemeen

GOOISE MEREN - Vanwege corona kan ook dit jaar niet gezamenlijk worden stilgestaan bij de 4 mei-herdenking. Daarom hebben GooiTV, het Vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort de handen ineen geslagen om dit moment niet zomaar voorbij te laten gaan. 

Deze samenwerking heeft tijdens het coronajaar al diverse grote projecten opgeleverd, zoals de herdenking in 2020, een opname met kerstmuziek en nog kort geleden een opname rond Passie en Pasen.

De uitzending voor de opname van de 4 mei-herdenking wordt dit jaar gemaakt in de prachtige Hervormde kerk van Kortenhoef (Kerkje aan de Dijk). De uitzending is te volgen via GooiTV. Deze begint om 20.00 uur met twee minuten stilte, waarna de herdenking begint. Het programma duurt een uur en bestaat uit het voordragen van enkele gedichten, een toespraak door de burgemeester van Wijdemeren mevrouw Crys Larson. Het muzikale programma bevat onder andere muziek van Band of Brothers en het Requiem van Gabriël Fauré. Het volledige programma is te downloaden via https://www.voicesbussum.nl/berichten/

Afbeelding

Uit de krant