Tijdens de opening van de projectweek met de burgemeester.
Tijdens de opening van de projectweek met de burgemeester. Foto: Rehobothschool

Burgemeester opent projectweek ‘Samen Duurzaam’ op Rehobothschool Naarden

Buurt / wijk

NAARDEN - Op de Rehobothschool in Naarden-Vesting is vandaag de projectweek ‘Samen Duurzaam’ begonnen. Burgemeester Han ter Heegde heeft hiervoor, virtueel, het startschot gegeven. 

Via het digibord die in iedere klas hangt, heeft hij de kinderen toegesproken over dit mooie initiatief en met hen gedeeld waar hij aan denkt bij het thema ‘Samen Duurzaam’, wat de kinderen al kunnen bijdragen zoals eigen troep opruimen en op de fiets naar school komen bijvoorbeeld. Vervolgens heeft hij de projectweek officieel voor geopend verklaard.

Gastlessen

Gedurende de projectweek krijgen de kinderen in samenwerking met Omgevingseducatie Gooi en Vechtstreek gastlessen over duurzaamheid, energie, fair trade, recycling en afvalverwerking. De leerlingen gaan ook zelf aan de slag. Zo is in de school een inzamelstraat gemaakt waar de kinderen afval kunnen scheiden. Ze kunnen groene voetstappen verdienen door lopend of met de fiets naar school te komen om zo een bijdrage te leveren aan CO²-vermindering. Ook gaan ze zelf zwerfafval verzamelen maken ze kunstwerken van het verzamelde afval. Alles wat niet gerecycled wordt, gaat naar de Altijd Werkplaats in Bussum. Met een echte kunstexpositie ‘The Art of Waste’ wordt de week afgesloten.
“Met het thema ‘Samen Duurzaam’ willen we de kinderen spelenderwijs iets leren over het milieu en duurzaamheid”, zegt Marjolein Maarleveld, directrice van de Rehobothschool. “Aan het einde van de projectweek hopen we dat de kinderen zich bewuster zijn van de effecten van vervuiling en wat ze zelf kunnen doen om de wereld een beetje groener en gezonder te maken.”

Uit de krant