Afbeelding
Foto: GMB

Gooise Meren Beweegt en Zaalsportclub Muiderberg brengen jeugd in beweging

Sport

MUIDERBERG - Tijdens de lockdown buiten blijven sporten? Dat kan! Gooise Meren Beweegt organiseert elke dinsdagmiddag Sportmania voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op woensdag organiseert Zaalsportclub Muiderberg een speelmiddag in Muiderberg voor de jeugd van 3 tot 12 jaar. 

Op een uitdagende manier bewegen, dat doe je tijdens Sportmania. Tijdens dit naschoolse beweegmoment komen er verschillende sporten aan bod, afgewisseld met ludieke spelvormen. Deze wekelijkse activiteit is in Muiderberg op dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur voor kinderen van 6 tot 12 jaar op het kunstgrasveldje bij de Eikenlaan. Buurtsportcoach Anouk heeft de leiding. Deelname kost 1 euro per keer en aanmelden is niet nodig.

Zaalsportclub Muiderberg organiseert iedere woensdag onder leiding van meester Menno voor de jeugd tot 7 jaar om 14.30 uur en voor de jeugd van 7 jaar tot 12 jaar om 15.30 uur een speelmiddag op het veldje bij de Rijver. Kijk voor meer info op: www.zaalsportclub.nl.

Gezonde leefstijl

Gooise Meren Beweegt bestaat uit sportverenigingsondersteuners, buurtsportcoaches en een Jongeren op Gezond Gewicht-regisseur. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl.  

Sportfondsen Gooise Meren zet zich in voor een vitale omgeving. Zij gelooft in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier om dit samen te doen. Gooise Meren Beweegt, JOGG Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee en diverse gymzalen in Bussum zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.

Uit de krant