Afbeelding
Foto: Unknown

Naardense start geldinzameling voor boete pakketbezorger

Mensen

NAARDEN - Pauline Marissen uit Naarden is een geldinzameling gestart om de bekeuring van haar trouwe pakketbezorger Abdul te kunnen betalen. 

“Hij had een dikke boete gekregen voor het parkeren van z’n bus op de stoep in plaats van midden op de doorgaande Cort van der Lindenlaan”, vertelt ze. “De straat is een enorme racebaan waar geregeld veel te hard gereden worden. Het is gewoon onverantwoord en gevaarlijk om een pakketbezorger op straat te laten parkeren.”

En omdat Pauline de boete uitermate “lullig, onterecht en sneu” vindt, is ze een kleine fundraiser gestart in de straat. “Ik heb bij bijna alle huizen een briefje in de bus gegooid, en we hebben het beoogde bedrag van 150 euro - en een beetje meer - binnen. Het is weliswaar geen wereldbedrag, maar misschien wel een statement richting de handhaving. Dat de boa’s eens goed nadenken aan wie ze boetes uitdelen. Deze bezorger is attenter dan attent en staat nota bene ook nog eens niemand in de weg.”

Inmiddels heeft Abdul een envelop met 220 euro inhoud overhandigd gekregen. Pauline: “Hij heeft de envelop, bescheiden als hij is, niet in ons bijzijn geopend, maar zal verrast zijn wat hij aantreft!”

Uit de krant