Afbeelding
Foto: Versa Welzijn

Burgemeester bezoekt Kids-Leesclub van Versa Welzijn

Algemeen

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde is gistermiddag op bezoek geweest bij de Kids-Leesclub van Versa Welzijn. Met veel interesse stelde hij vragen aan de medewerkers en kinderen van de leesondersteuning bij het kinderwerk. 

Hij luisterde aandachtig, speelde een taalspel mee en grapte met de medewerkers en kinderen. Een supergeslaagd bezoek met veel informatie-uitwisseling, concludeert Nicole Wendt van Versa Welzijn.

De Kids-Leesclub is een wekelijkse activiteit waarbij kinderen tussen de 6 en 11 jaar worden ondersteund in het (begrijpend) lezen, het verbreden van hun woordenschat, het luisteren en er worden taalspelletjes en oefeningen gedaan. In samenwerking met een aantal basisscholen in Bussum en ook een enkele school in Hilversum (omdat de leerling in Bussum woont) komen de kinderen bij de Kids-Leesclub en met toestemming van ouders wordt er tien weken lang gelezen. Voor elk kind is er een vrijwilliger of een stagiaire beschikbaar, zodat er volledige aandacht is voor elke deelnemer en zijn of haar leer- en leesproces. Deelname kost 10 euro.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Versa Welzijn

Kristel, Beatrice, Jephta, Teun, Doha, Nicole en alle anderen van de Kids-Leesclub genoten van het burgemeestersbezoek.

Afbeelding

Uit de krant