De drie schilderijen van Jan Meijer werden geveild voor 3.600 euro.
De drie schilderijen van Jan Meijer werden geveild voor 3.600 euro. Foto: © Bob Awick

Schilderijen Muiderberger Jan Meijer geveild voor 3.600 euro

Cultureel

Een vliegende start voor Stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg (MHM). De drie schilderijen van bekende Muiderberger Jan Meijer werden afgelopen weekend geveild voor het bedrag van 3.600 euro. De koper wenst anoniem te blijven.

‘Strand en Toren, Muiderberg’, ‘Dorpsgezicht Muiderberg en ‘Landschap Muiderberg met zicht op Naarden’ waren de werken die zaterdag onder de hamer gingen. De veiling kon in verband met de coronabeperkingen slechts met een klein publiek plaatsvinden, maar is desondanks een groot succes geworden. De drie werken van Jan Meijer werden op de dag van de veiling ten toon gesteld in Ontmoetingscentrum De Steeg, waarna geïnteresseerden na het bezichtigen konden deelnemen aan het biedingsproces. 


© Bob Awick

Onder leiding van kunstschilder Jan de Beus, die voor één dag tot veilingmeester was benoemd, boden een fysiek aanwezige bieder en een telefonische bieder tegen elkaar op en ging het bedrag in stapjes van 100 euro omhoog. Tot het bedrag de telefonische bieder te hoog werd en de schilderijen voor 3.600 euro in de fysieke bieder een nieuwe eigenaar vonden.

Dromen

De schilderijen van Jan Meijer zijn door een bekende geschonken aan Stichting MHM om te veilen. De opbrengst is voor de stichting, waarmee zij toekomstige plannen vorm kunnen geven. Een droom van Jan de Beus is over enkele jaren het ‘het Muiderbergse Huis der geschiedenis’ te realiseren. Het onderzoeken van deze mogelijkheid is tevens een doelstelling van Stichting MHM. ‘Zo hebben we nog wat dromen om wekelijkheid te laten worden de komende jaren’, aldus Jan de Beus.

Uit de krant