Afbeelding
Foto: PR
video

Krijtgraffiti guerilla-actie van Vitus-leerlingen fleurt centrum Bussum op

Buurt / wijk

BUSSUM - Het centrum van Bussum is vrijdag opgefleurd met kleurige krijtgraffiti die tot denken aanzet. 

Een klein groepje leerlingen van de Vitus Mavo en het Vituscollege gingen onder begeleiding van leraren en leden van de werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij op pad om hun zelfgemaakte sjablonen op de straten te spuiten. Deze ludieke Krijtgraffiti guerilla-actie heeft als doel om voorbijgangers en winkeliers bewust te maken van het feit dat een schoon centrum begint bij het voorkomen en opruimen van zwerfvuil.

Missie

De leerlingen gingen in twee- of drietallen aan de slag en kregen allemaal een tas gevuld met sjablonen, krijtspuitbussen en andere materialen mee. Met veel plezier hebben ze het centrum van Bussum versierd met kleurige teksten en afbeeldingen die mensen er op wijzen om afval niet op straat te gooien en op te ruimen. Ook stonden ze voorbijgangers, winkeliers en boa’s professioneel te woord om toelichting te geven op onze gezamenlijke missie.

Deze actie is geïnitieerd door Maaike Uitenbroek, Sandra Sier en de lokale werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij die de ambitie heeft om samen met inwoners en ondernemers alle straten en buurten in onze mooie gemeente zwerfvuil vrij te krijgen én te houden. Hiervoor werken zij samen met meer dan honderd zogenaamde straatambassadeurs in heel Gooise Meren, waaronder ook enkele middelbare scholen.

Te gek

De actie was een succes, de leerlingen vonden het te gek, het zonnetje scheen en winkeliers, voorbijgangers en boa’s waren ook zeer te spreken over de actie. Ondertussen hebben de deelnemers natuurlijk ook zwerfvuil geraapt, dus op alle vlakken winst!

In Gooise Meren wordt in 168 straten zwerfafval opgeruimd door betrokken inwoners. Wil je ook zwerfvuilambassadeur worden van jouw straat of buurt? Geef je op via www.samen-sneller-duurzaam.nl/zwerfvuilambassadeur


Uit de krant