Afbeelding

Tips om je ex los te laten

Advertorial

Na het eindigen van een relatie hebben gevoelens van verlies en eenzaamheid de overhand. Dit wordt meestal liefdesverdriet genoemd. Er was ongetwijfeld tenminste één reden voor het stuklopen van de relatie. Desondanks voelt bijna niemand zich in de periode hierna op zijn of haar best. Gelukkig is dit maar tijdelijk. Hoe snel je over de breuk heen bent is van meerdere factoren afhankelijk. Het verwerken van liefdesverdriet doe je in fases. In dit blog gaan we verder in op een van de eerste en belangrijkste stappen. Dat is het loslaten van je ex. 

Verbreek het contact met je ex

Het is belangrijk dat je tijdens de periode na de breuk niet geconfronteerd wordt met je ex. Neem daarom geen contact op. Bel je ex niet, stuur geen berichten en spreek al helemaal niet met elkaar af. Daarnaast is het verstandig om foto’s en andere spullen van je ex niet pontificaal in je woon- of slaapkamer te bewaren. Stop deze weg zodat je ook deze confrontatie niet aan hoeft te gaan. Het is hierdoor makkelijker om je ex te vergeten. Daardoor duurt de periode van liefdesverdriet een stuk korter. 

Bedenk wat je mist aan je ex

Liefdesverdriet is een logische maar emotionele reactie op verlies. Het is lastig om je gevoelens te rationaliseren. Maar het helpt wel om een poging te wagen. Er is een reden dat de relatie is stukgelopen. In de periode na de breuk hebben gevoelens van eenzaamheid de overhand. Het is daarom logisch dat je alleen de goede dingen van je ex herinnert. Je denkt aan de mooiste momenten en speciale gelegenheden. Ga voor jezelf goed na wat de reden van de breuk was. 

Zoek afleiding door je op andere dingen te richten

Als je verdrietig bent, heb je nergens zin in. Toch is het op zulke momenten juist belangrijk dat je actief blijft. Spreek bijvoorbeeld af met je vrienden of hou je bezig met een hobby. Hierdoor besef je dat het leven nog steeds leuk is. Door de afleiding denk je minder aan je ex. Voldoende lichaamsbeweging en gezond eten zijn eveneens erg belangrijk. Je gaat je dan vanzelf energieker en minder ongelukkig voelen.

Lees het complete stappenplan en begin direct met liefdesverdriet verwerken!

Uit de krant