Afbeelding
Foto: Vranz van Maaren

Woningdruk loopt op, Gooise Meren op plaats 14

Algemeen

GOOISE MEREN - Als gevolg van een toenemende vraag naar woningen, hogere prijsstijgingen en een hoger woningtekort, is de druk op de woningmarkt in Gooise Meren het afgelopen jaar verder toegenomen. Dat heeft Bouwfonds Gebiedsontwikkeling uitgezocht op basis van onder meer cijfers van het kadaster en het CBS. 

Bouwfonds heeft een nieuwe hittekaart gemaakt voor de regio Noord-West Nederland. Daaruit blijkt dat de woningdruk traditioneel hoog is in Randstad en met name oploopt in Noord-Holland en Utrecht.

In 2020 zijn er in Gooise Meren 915 woningen verkocht voor een gemiddelde prijs van 550.700 euro. In de komende tien jaar zal het aantal huishoudens met 1.500 toenemen. In de landelijke Top 40 van de ‘meest verhitte’ gemeenten in Nederland in 2021 staat Gooise Meren op plaats 14 en valt hiermee in het donkerrode gebied op de kaart. 

Bouwfonds: “In deze (donker)rode gebieden zien we een toenemend woningtekort, een sterke prijsstijging en een toename van het aantal woningverkopen, alle indicatoren van een oververhitte woningmarkt”.

Uit de krant