Tom van Nouhuys, directeur Stichting Forteiland Pampus, ontvangt de cheque van Robert ten Brink, namens de BankGiro Loterij.
Tom van Nouhuys, directeur Stichting Forteiland Pampus, ontvangt de cheque van Robert ten Brink, namens de BankGiro Loterij. Foto: Jurgen Jacob Lodder

Pampus ontvangt 200.000 euro steun van BankGiro Loterij

Algemeen

MUIDEN - Forteiland Pampus heeft een bijdrage van 200.000 euro ontvangen van de BankGiro Loterij. Het geld komt ten goede aan de realisatie van een vernieuwd entreegebouw voor het historische forteiland.

De BankGiro Loterij steunt initiatieven die midden in de maatschappij staan en extra financiële hulp verdienen. Met deze bijdrage is de realisatie van dit bijzondere nieuwe gebouw op Pampus een grote stap dichterbij gekomen. Pampus ontvangt jaarlijks ruim 60.000 bezoekers en is bezig met een grootschalig transformatieprogramma om het eiland toekomstbestendig te maken.


Impressie van het nieuwe entreegebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects. - Beeld: Paul de Ruiter Architects

Spectaculair door zijn eenvoud

Ontworpen door Paul de Ruiter Architects is het nieuwe, circulaire entreegebouw deels verzonken in de aarden wal rond het fort. Door het gebouw ondergronds aan te leggen, krijgt het erfgoed op Pampus, onderdeel van UNESCO werelderfgoed Stelling van Amsterdam, weer alle ruimte. De transparante glasgevel van het bouwwerk gaat een brug slaan tussen heden en verleden en versterkt de kwaliteit én uitstraling van het forteiland als geheel. Het nieuwe paviljoen stelt Pampus in staat om in de toekomst maar liefst 100.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Tom van Nouhuys, directeur Stichting Forteiland Pampus: “Dankzij de BankGiro Loterij blijft Pampus ook in de toekomst de ultieme plek om uit te waaien en je te laten inspireren door alle verhalen van dit UNESCO-werelderfgoed!”

Uit de krant