Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een regeling die ingesteld is door het Rijk.
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een regeling die ingesteld is door het Rijk. Foto: Archief

Extra coronasteun vandaag van kracht voor gedupeerde ondernemers Gooise Meren

Coronavirus

GOOISE MEREN - De nieuwe regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is in gemeente Gooise Meren van kracht. Vanaf vandaag kunnen gedupeerde ondernemers in de gemeente een beroep doen op de coronasteun. 

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een regeling die ingesteld is door het Rijk. De gemeenten voeren de regeling uit en iedere gemeente bepaalt zijn eigen voorwaarden.

Voorwaarden Gemeente Gooise Meren

In Gemeente Gooise Meren is de regeling voor bewoners en ondernemers van 18 jaar en ouder die door de coronacrisis te maken hebben met een daling van hun inkomsten van 30 procent of meer en daardoor hun woonkosten niet kunnen betalen. 

Ook als ze een toeslag van de UWV of een andere uitkering ontvangen, kunnen ze een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in kosten, zoals huur, hypotheek, servicekosten, gemeentelijke belastingen en kosten voor gas, water en elektriciteit. De aanvraag is mogelijk tot 1 augustus voor de periode 1 januari tot 1 juli 2021.

Aanvraag indienen

Aanvragen gebeurt schriftelijk via het formulier dat te downloaden is van de gemeentelijke website. Na ontvangst bepaalt Gemeente Gooise Meren de draagkracht en/of de hoogte van het vermogen. Op basis hiervan bepaalt de gemeente de hoogte van de uitkering. De maximale hoogte van de uitkering is 500 euro.

Uit de krant