Afbeelding
Foto: Unknown

Dominee Lennart Heuvelman viert jubileum

Algemeen

NAARDEN - Predikant Lennart Heuvelman (50) is zondag 21 maart 12½ jaar actief in en om de Grote Kerk in de vestingstad. De Protestantse Gemeente besteedt daarom in de zondagse eredienst aandacht aan zijn jubileum. Via www.pkn-naarden.nl is de dienst live te volgen vanaf 10.15 uur.

Een kerk is bij uitstek een plek om letterlijk en figuurlijk even stil te staan in de hectiek van het leven. In zijn werk draait het om levens-, geloofs- en zingevingsvragen. Heuvelman merkt in toenemende mate de behoefte aan stiltemomenten.

Door zijn interesse op het gebied van de verbinding tussen religie en (beeldende) kunst, cultuur en literatuur voelt ds. Heuvelman zich in de Grote Kerk als een vis in het water. Zijn werkplek is een bijzondere plek: bezield erfgoed. De Bijbelse verhalen klinken er al eeuwenlang. Het beschilderde hout van het tongewelf van de kerk inspireert mensen al sinds 1518.

Ds. Heuvelman vindt het een voorrecht zijn vak samen met collega’s uit te oefenen op een kerkplek met een iconische waarde. De Grote Kerk is immers herkenningspunt en baken in de samenleving van Naarden en omgeving en ver daarbuiten. De muziekgeschiedenis van de kerk speelt daarin onmiskenbaar een rol.  

Zijn kerkelijke gemeente typeert Heuvelman als veelkleurig door de ruimte die er is voor verschillende geloofsopvattingen. De zoektocht naar geïnspireerd leven, vrijheid van mening en zingeving staan centraal. Het is een gemeente waar volgens hem muziek in zit. Dat blijkt uit de plek van muziek in de liturgie tijdens de zondagse diensten. En uit de kleinschalige activiteiten door de week rond theologie, kunst en cultuur, zoals bijvoorbeeld filmkring en (online)gesprekskringen over uiteenlopende onderwerpen waarin de onderlinge ontmoeting energie geeft en de geest scherpt.

Uit de krant