Leerlingen van De Fontein krijgen les bij De Groene Afslag in Laren.
Leerlingen van De Fontein krijgen les bij De Groene Afslag in Laren. Foto: Tessa Jol

Training en examens eindexamenkandidaten op alternatieve locaties

Algemeen

BUSSUM - Eindexamenkandidaten van het Willem de Zwijgercollege, het Vituscollege, Goois Lyceum en De Fontein in Bussum maken de komende tijd voor examentrainingen en examens gebruik van alternatieve locaties in de omgeving van hun school. 

Zo maken leerlingen van het Goois Lyceum en het Willem de Zwijger gebruik van meerdere zalen van theater- en congrescentrum Spant!, gebruikt het Vituscollege sportcentrum De Zandzee en zijn leerlingen van De Fontein te vinden bij De Groene Afslag in Laren. 

Door gebruik te maken van deze extra ruimtes kunnen de leerlingen vier tot vijf maal per week fysiek onderwijs volgen. De extra accommodaties pakken ook goed uit voor de reguliere leerlingen. Voor hen is er nu meer ruimte op school voor gemiddeld 2,5 dagen in de week fysiek onderwijs. In samenwerking met de gemeente hebben de betrokken scholen overeenstemming bereikt met de locaties.

Wethouder onderwijs van Gooise Meren Geert-Jan Hendriks is bijzonder verguld met de gevonden oplossingen. “Mijn dank gaat uit naar Spant!, Sportfondsen Gooise Meren en De Groene Afslag die zich flexibel en coöperatief hebben opgesteld. Heel mooi om te zien hoe je elkaar in een moeilijke tijd uit de brand kan helpen. Dit is heel belangrijk voor de leerlingen die na een lange periode zonder fysiek onderwijs in coronatijd hun eindexamen willen halen. Vanuit het Rijk zijn er al diverse maatregelen genomen om hen in coronatijd tegemoet te komen. Deze oplossing helpt zeker mee. Ik wens alle leerlingen de komende tijd veel sterkte en succes.”

Uit de krant