Van 8 t/m 10 april tovert Stichting STAD Gooi het centrum van Bussum om tot een creatief en cultureel jongerenpodium.
Van 8 t/m 10 april tovert Stichting STAD Gooi het centrum van Bussum om tot een creatief en cultureel jongerenpodium. Foto: Stichting STAD

Stichting STAD wil jongeren uit coronasleur halen met STADMAKERS

Cultureel

BUSSUM - “Nadat jongeren te lang hebben stilgestaan en de corona tot veel negatieve gevolgen voor voor hen heeft geleid, staat er in Bussum eindelijk iets ontzettend moois te gebeuren: STADMAKERS”, laat Hilde Mulder van Stichting Talent and Dreams (STAD) weten.

“Wij bieden allerlei creatieve en talentvolle jongeren uit het Gooi in het weekend van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 april een welverdiend en coronaproof podium om ze een positieve boost te geven en uit te dagen om hun creativiteit en talenten met de rest van het Gooi te delen. Drie dagen lang toveren wij het centrum van Bussum om tot een creatief en cultureel jongerenpodium. Zo zijn tijdens STADMAKERS onder andere livestream straatoptredens van muzikanten, dansers en spoken word-acts tot aan foto-, kleding-, kunstwerk-, gedichten-, of schilderexposities in de etalages van de meest ludieke hotspots van Bussum te bewonderen. Kortom, tijdens STADMAKERS bieden wij ieder jong talent een plek, want niets is voor ons te gek.”

Geen idee te gek

Stichting STAD (Stichting Talent And Dreams) is een jongerenorganisatie gevestigd in het hartje van Bussum. “Met veel liefde en plezier begeleid ik dag na dag allerlei jongeren uit het Gooi bij het opzetten van hun eigen projecten en initiatieven. Alles in het kader van intrinsieke motivatie en zelfontwikkeling. Iedere jongere met een idee, een wens, een droom of een drive kan bij STAD aankloppen om hier samen met ons daadwerkelijk iets tastbaars van te maken. Zo hebben wij de afgelopen zeven jaar onder andere jongeren begeleid bij het organiseren van sport-, cultuur-, en muziekevenementen, maar ook bij het opzetten van startende ondernemingen en sociale initiatieven; geen idee is voor ons te gek.”

Positieve boost

“De laatste tijd merken wij echter dat het stil is in de straten van het Gooi. Te stil. Er wordt weinig geks meer gedaan en er is een duidelijk gebrek aan creativiteit. Toch bruist het in het Gooi van de creatieve jongeren, maar helaas blijven zij nog te veel onder de radar, ongezien. Zij willen wel van alles doen, maar hebben het idee dat door de coronamaatregelen haast niks meer mogelijk is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Om al deze jongeren weer een positieve boost te geven, en niet geheel onbelangrijk, hen een welverdiend podium te bieden, hebben wij STADMAKERS opgezet. Het is een tof en vooral coronaproof event waarbij wij allerlei creatieve en talentvolle jongeren uit het Gooi in de spotlights zetten.”

“Het is voor ons belangrijk om de jongeren uit het Gooi, ondanks de coronamaatregelen, toch het gevoel en vooral de kans te geven dat zijzelf weer iets kunnen ondernemen. Dat zij hun eigen talenten kunnen inzetten om Bussum weer leefbaar te maken. Juist de energie, creativiteit en het doorzettingsvermogen van ondernemende jongeren zou voor heel onze regio een bron van inspiratie moeten zijn. Met STADMAKERS halen wij jongeren uit de coronasleur en brengen wij samen met hen, en talloze lokale ondernemers, de straten van Bussum weer tot leven.  

Inmiddels hebben al bijna vijftien jongeren uit de gemeente Gooise Meren zich opgegeven om mee te doen. “Maar wij willen natuurlijk nog veel meer jongeren bereiken.” Check voor info hier


Uit de krant