Afbeelding
Foto: PR

MeeDoen in Gooise Meren organiseert webinar ‘Herstel de verbinding’

Mensen

GOOISE MEREN - MeeDoen | GGZ netwerk Gooise Meren organiseert donderdag 11 maart om 15.30 uur de online bijeenkomst ‘Herstel de verbinding’. 

“Voor veel mensen is meedoen niet vanzelfsprekend”, vertelt Esther Lindhout, werkzaam bij Versa Welzijn en lid van de Werkgroep MeeDoen. “Niet alleen voor mensen met psychische problemen, maar ook voor mensen die door andere oorzaken ernstige ontwrichting in hun leven ervaren. Verbinding is noodzakelijk voor herstel van het individu en het herstel van relaties. Maar mensen met psychische problemen kunnen vaak (tijdelijk) niet zelf voor verbinding zorgen. Herstel vraagt om een zorgzame gemeenschap en verbinding met de mensen om je heen. Pas dan zijn mensen thuis.”

Inspirerende voorbeelden

Het GGZ netwerk Gooise Meren werkt sinds 2017 aan praktische oplossingen die herstel ondersteunen. Het netwerk zoekt daarin de samenwerking met anderen. Daarom krijgen de deelnemers tijdens het webinar inspirerende voorbeelden te zien. “We praten met mensen van burgerinitiatieven en andere organisaties die ook een belangrijke schakel naar verbinding kunnen zijn.” Deelnemers kunnen live in de uitzending hun vragen stellen.

Aanmelden voor het webinar kan hier. Je krijgt dan een bevestiging en een deelnamelink per mail. Kan je niet meedoen? Het webinar is na 11 maart terug te kijken. 

Uit de krant