Afbeelding
Foto: PR

Muiderberger Joris Thijssen (PvdA) vanavond online in gesprek met kiezers in regio

Politiek

GOOISE MEREN - Joris Thijssen uit Muiderberg, tot voor kort directeur Greenpeace en nu nummer 6 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer, gaat vanavond om acht uur in gesprek met kiezers uit de regio.

In het gesprek met Joris komen de volgende vragen aan de orde: hoe realiseren we een duurzamere samenleving, waarbij solidariteit leidend is en mensen bijdragen naar draagkracht?; Moeten wij, omwille van een leefbare wereld voor de generaties na ons, bereid zijn om nu welvaart in te leveren? En: is de industrie een bondgenoot of een tegenstander bij de energietransitie (een samenleving die overgaat van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool en gas naar duurzame energiebronnen als wind, getijdenverschillen en zonne-energie)?
Thijssen gaat op dit punt in debat met Patrick Kools, werkzaam in de industrie onder meer als Energy Transition Business Executive. De avond wordt geleid door Binnert de Beaufort. Vanwege de maatregelen in verband met het corona-virus is deze avond online. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar webinarpvdagm@gmail.com. Ze krijgen dan de link naar de online-bijeenkomst toegestuurd.

Uit de krant