Afbeelding
Foto: SKIN

Stichting Kinderen in Nood schenkt transportbus aan Roemenië

Mensen

BUSSUM - In het bijzijn van Hans Welling, de nieuwe voorzitter van de Bussumse Stichting Kinderen in Nood (SKIN), heeft burgemeester Han ter Heegde vrijdag de sleutels van een transportbus overhandigd aan de Roemeense SKIN-contactpersoon Zoltan Szilagyi. 

De sleuteloverdracht vond plaats in het depot van de stichting: De Haven aan De Peppels 47. Ter Heegde is lid van het Comité van Aanbeveling van de stichting. De SKIN zamelt allerlei goederen in, die na een leven in ’t Gooi en omstreken nog goed bruikbaar en zeer welkom zijn in gezinnen en tehuizen in Roemenië en Hongarije.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Een dolblije Zoltan Szilagyi. - Foto: SKIN

Mede namens de inzet van zestig vrijwilligers en omdat de stichting bekendheid heeft bij het Gooise publiek kan maandelijks vanuit Bussum een truck met 100 kuub aan hulpgoederen vertrekken. Fietsen, witgoed, kleding, schoolmeubilair, sport- en schoolmateriaal et cetera worden naar een centraal punt in Hongarije en Roemenië getransporteerd. Hier worden alle goederen ontvangen en gedistribueerd onder coördinatie van een voor de stichting vaste, bekende en betrouwbare contactpersoon.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Beeld: SKIN

In Roemenië is Zoltan Szilagyi de contactpersoon van SKIN. Met een huurauto trekt hij soms honderden kilometers het land in om de goederen op de juiste bestemming te krijgen; een eigen transportbus zou zeer welkom zijn. Het bestuur van de stichting kon dankzij giften en donaties van vrienden en bedrijven uit deze regio budget vrijmaken en zo aan het verzoek van Szilagyi voldoen. Vorige maand werd met medewerking van het Ankeveense autobedrijf Van Rijn een occasion Mercedes bestelbus aangeschaft en deze wordt na de officiële sleuteloverdracht door Szilagyi teruggereden naar Rupea in Roemenië. De bus is geladen met onder andere goederen voor een gezin waarvan de woning in december 2020 geheel afbrandde.

Uit de krant