Afbeelding

Deze vormen van financiering helpen jou op weg naar je nieuwe auto

Advertorial

Het leukste aan het aanschaffen van een nieuwe auto is toch wel het voortraject. Het uitzoeken, afwegen en uiteindelijk de knoop doorhakken. Maar dan wordt het serieus en moet je jezelf de vraag stellen: hoe ga ik deze auto financieren? Dat kan op verschillende manieren, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Sluit een autolening af
Net als velen voor jou, heb je een oog laten vallen op een nieuwe elektrische auto. Maar die prijs is toch wel een beetje hoog als je hem vergelijkt met je banksaldo. In dat geval zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Daarvan is de meest voor de hand liggende een lening afsluiten. De aanschaf van een auto is een van de meest voorkomende redenen om voor een lening te kiezen.

Of je nu voor een nieuwe of een tweedehands auto geld wilt lenen, dat kan allebei. Als je maar voldoende inkomen hebt, in Nederland woont en tussen de 21 en 68 jaar bent. Ook voor ondernemers en zzp’ers is het mogelijk om een privélening af te sluiten voor de auto. Uiteraard zijn er ook allerlei zakelijke mogelijkheden om de auto te financieren.

Koop de auto op afbetaling
Veel autodealers bieden de mogelijkheid om de auto te kopen op afbetaling. Hiervoor wordt een afbetalingsplan gemaakt, zodat je vooraf precies weet hoeveel het je per maand gaat kosten en wanneer de auto helemaal van jou is. Dat is immers pas het geval wanneer je de allerlaatste afbetaling hebt gedaan.

Het voordeel van kopen op afbetaling is dat je het direct bij de dealer kunt regelen. Het nadeel is dat het lang duurt voordat de auto echt van jou is, bij een lening heb je meestal meer flexibiliteit.

Kies voor leasen
Volgens historici bestaat leasen al vierduizend jaar, al hebben wij in onze maatschappij het idee dat het een relatief nieuw fenomeen is. Het principe is heel simpel: je betaalt alleen voor het gebruik van de auto en niet voor de aanschaf van de auto zelf. Al zijn daar ook wel leasevarianten voor te bedenken, met name financial lease.

Meestal wordt er gekozen voor private lease of operational lease. In deze gevallen betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van de auto, de verzekering, onderhoud en reparaties. Alleen de wegenbelasting en de brandstof betaal je zelf, tenzij je ervoor kiest om die ook in het leasebedrag op te nemen. De auto wordt echter nooit je eigendom in deze constructie

Uit de krant