V.l.n.r.: Jan Klink , Ruud Verkuijlen, Hawre Rahimi en Hugo Bellaart.
V.l.n.r.: Jan Klink , Ruud Verkuijlen, Hawre Rahimi en Hugo Bellaart. Foto: Unknown

VVD Tweede Kamerkandidaten uit de buurt stellen zich voor

Politiek

GOOISE MEREN - In de aanloop naar de landelijke verkiezingen in maart gaan vier VVD kandidaat-Tweede Kamerleden uit de regio Gooi en Vechtstreek digitaal in gesprek met de inwoners van de regio. Zo geven zij inwoners gelegenheid punten mee te geven naar Den Haag én kunnen inwoners op informele wijze kennismaken. 

De gesprekken zijn digitaal en staan gepland voor zaterdag 27 februari, vrijdag 5 maart, dinsdag 9 maart en zaterdag 13 maart.

Even voorstellen

Hugo Bellaart (nr. 63) uit Bussum begon in 2011 in de gemeenteraad. Hij manifesteerde zich landelijk op afvalbeleid en toont zich kritisch over plastic afval en de vierde kliko voor PMD (Plastic Metaal Drankkarton). De loopbaan van Hugo speelde zich af in de digitale technologie bij o.a. Philips en Ziggo.

De andere kandidaat-Tweede Kamerleden uit de regio die zich voorstellen zijn Ruud Verkuijlen (nr. 39), raadslid in Hilversum en in het dagelijks leven commissaris bij de politie, Hawre Rahimi (nr. 44), raadslid in Weesp en werkzaam in de ICT, en Jan Klink (nr. 35), wethouder is in Wijdemeren. Klink is landbouweconoom, komt van het boerenbedrijf en heeft een boerenbedrijf gerund.

Beeldscherm

Het Gooi is uitzonderlijk ruim bedeeld op de VVD-lijst, dat weleens anders was. Dat geldt ook voor de provincie: van de eerste 40 kandidaten zijn maar liefst negen kandidaten afkomstig uit Noord-Holland. 

De gesprekken vinden online plaats. “Het is jammer dat het niet mogelijk is mensen persoonlijk te ontmoeten en dat we veroordeeld zijn tot ontmoeting via een beeldscherm. Het is even niet anders,“ aldus Bussumse kandidaat Hugo Bellaart. 

Aanmelden kan via https://www.vvdgooienvecht.nl/

Uit de krant