Afbeelding
Foto: Gemeente Gooise Meren

Toegangswegen Naardermeer afgesloten wegens extreme drukte

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren heeft zojuist, begin van de middag, besloten om de toegangswegen naar het Naardermeer af te sluiten vanwege de enorme drukte. 

Via de toegangswegen Overscheenseweg en Naardermeer worden geen bezoekers meer toegelaten tot het natuurgebied, met als uitzondering aanwonenden. Mensen die al in het gebied aan het recreëren zijn mogen nog wel blijven en kunnen het gebied wel verlaten. 

Er is besloten de toegangswegen af te sluiten wegens de extreme drukte van bezoekers aan het Naardermeer. Al vanaf vanochtend rond half 9 begon het druk te worden in het gebied, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente wil het gebied voor hulpdiensten bereikbaar houden en keek het nog een paar uur aan. Nu is besloten het gebied af te sluiten. 

De veiligheid is de voornaamste reden. Aanwezige buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) lieten tevens weten dat het op het ijs erg druk is en de coronaregels soms niet goed nageleefd werden. Dit is echter niet de reden voor het afsluiten van het gebied. 


Gemeente Gooise Meren

Uit de krant