Afbeelding

Juwelier Brandligt Nassaulaan overvallen

Algemeen

BUSSUM - Een groepje overvallers heeft vanmorgen juwelier Brandligt aan de Nassaulaan overvallen. De 3 mannen drongen even na elf uur de zaak binnen en bedreigden het personeel met een voorwerp dat op een vuurwapen leek.

Ondertussen werden glazen kasten kapot geslagen en grepen de overvallers meerdere juwelen. Met een nog onbekende vangst sloegen de mannen vervolgens op de vlucht. Ze reden met een scooter weg. De brommer werd even later teruggevonden naast zwembad De Zandzee. Omstanders zagen de overvallers overstappen in een wit busje. Dat busje wordt momenteel nog gezocht. De politie doet met man en macht onderzoek door de hele buurt. Boven de wegen rond Bussum cirkelt een politiehelikopter op zoek naar de wagen.

De medewerkers van de zaak reageerden erg geschrokken op de overval, maar voelen nog geen behoefte om op de zaak te reageren. De winkel was voor de rest van de dag gesloten. De ondernemer aan de Nassaulaan werd anderhalf jaar geleden ook al eens overvallen. Toen probeerden overvallers 's morgens vroeg met een mokerhamer een raam aan gort te slaan. De juwelier en z'n vrouw waren toen al aan het werk en sloegen alarm. Omstanders probeerden de overvallers nog te achtervolgen, maar werden vervolgens bedreigd door de mannen. Twee van de daders kregen later een celstraf van ongeveer twee jaar.

Afbeelding

Uit de krant