Petitie tegen uitbreiding theehuis Heidezicht

BUSSUM – Het pas geopende theehuis Heidezicht moet niet groter worden dan dat het nu is. Dat meent Alexander van Putten. Bussumers die tegen uitbreiding van theehuis Heidezicht zijn, kunnen hiervoor een petitie ondertekenen. Op de website petities.nl worden Bussumers opgeroepen online het manifest te steunen.

Van Putten, de initiatiefnemer van de petitie, schrijft dat de gemeente volgens het bestemmingsplan een horecagelegenheid van 250 vierkante meter mocht realiseren. "Na oplevering van het paviljoen wil de gemeente nu een nieuw bestemmingsplan om 540 vierkante meter mogelijk te maken. Burgers kunnen toch ook niet eerst gaan bouwen en dan een passend bestemmingsplan creëren?"

Buurtbewoners waren al langer tegen het formaat van de nieuwe speeltuin. Zij vrezen dat Heidezicht veel bezoekers aantrekt met bijbehorende overlast. Toch kwam het horecagebouw er, maar het is groter dan volgens het geldende bestemmingsplan mocht. Omwonenden spanden een rechtszaak aan; eind april werden zij door de Raad van State in het gelijk gesteld.

Meer berichten