Geen sneeuwpop, maar met vereende krachten een heel fort gebouwd op het veld bij de Meijerkamplaan.
Geen sneeuwpop, maar met vereende krachten een heel fort gebouwd op het veld bij de Meijerkamplaan. Foto: Gijs van Dungen
foto’s

Koning Winter verrast; Gooise Meren trekt eropuit!

Algemeen

GOOISE MEREN - Koning Winter heeft zijn intrede gedaan en laat het al de hele dag sneeuwen. Op plekken waar sneeuwduinen zijn ontstaan, zak je tot je kuiten in de sneeuw. Het is ook flink koud, maar de inwoners van Gooise Meren trotseren dit en trekken eropuit!

Ook onze fotograaf Bob Awick. Met gevaar voor eigen leven reed hij door regio en maakte diverse mooie plaatjes.


© Bob Awick

Naast veel plezier geeft het winterweer veel ongemak. Met de trein reizen, is er vandaag niet bij. De hevige sneeuwval en wind veroorzaken veel storingen op het spoor. "Ook morgen heeft het winterweer impact op onze dienstverlening: NS en ProRail doen hun uiterste best om maandag 8 februari treinen te laten rijden. Wij kunnen u op dit moment nog geen zekerheid geven over het aantal treinen, de trajecten en de frequentie. Hiervoor zijn we afhankelijk van de verdere ontwikkeling van eventuele storingen op het spoor. Wij realiseren ons dat dit een vervelende situatie is voor reizigers die noodzakelijk op reis moeten", aldus de NS en ProRail.

Rijkswaterstaat heeft vandaag al 26.523.691 kilo zout gestrooid. Het KNMI heeft voor vandaag voor het hele land code rood afgegeven in verband met sneeuwval/sneeuwjacht in combinatie met veel wind en grootschalige gladheid. Bovendien is de gevoelstemperatuur een stuk kouder. Door sneeuwval is het zicht soms minder dan 500 meter. Het blijft vannacht nog licht sneeuwen. Morgen ligt de temperatuur rond de -5°C. De noordoostenwind neemt iets af. Morgenochtend zijn de wegen glad en mede daarom heeft het KNMI tot morgen 12.00 uur code oranje afgegeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een lief ‘stilleven’ van mij en m’n neefje samen in de sneeuw.
Afbeelding

Uit de krant