Afbeelding
Foto: GNR

Oproep GNR bij sneeuw: blijf zoveel mogelijk op de wandelpaden

Natuur en Milieu

BUSSUM - De verwachte sneeuw van komend weekend is voor het Goois Natuurreservaat aanleiding om natuurliefhebbers te verzoeken elkaar zoveel mogelijk de ruimte te geven en op de wandelpaden te blijven. 

Het is alweer een tijd geleden dat er een grote hoeveelheid sneeuw in Nederland is gevallen. “Begrijpelijk dat veel mensen daarvan willen genieten, maar dat betekent ook extra druk op onze natuurgebieden”, aldus het GNR. “Er wordt snel vergeten dat men in de natuur te gast is in het leefgebied van heel veel verschillende dieren.”

Daarom verzoekt de natuurorganisatie ieder zoveel mogelijk op de paden te blijven en elkaar de ruimte te geven. Daarnaast wil men dat mensen hun afval niet rond laten slingeren en goed op de borden letten. “Lijn je hond aan waar dat gevraagd wordt.”

Bovendien kan sneeuw gevaarlijk zijn. Onderweg naar het bos kan het glad zijn en in het bos bestaat de kans dat takken bezwijken onder een dikke sneeuwlaag. Tip is bovendien om de drukste tijdstippen - tussen 11.00 en 15.00 uur - te vermijden. De slee meenemen mag uiteraard, maar ook daarvoor geldt: gebruik die alleen op de wandelpaden.

Uit de krant