Afbeelding
Foto: Politie

Burgemeester Han ter Heegde sluit pand aan Cereslaan na vondst hennepkwekerij

Algemeen

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde heeft in verband met de vondst van een hennepkwekerij het pand Cereslaan 24E in Bussum voor twaalf maanden afgesloten. De kwekerij werd eind oktober vorig jaar al ontdekt. Het pand mag van 1 februari 2021 tot 1 februari 2022 op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

De gemeente en politie ontvingen al geruime tijd meldingen van ongeruste bewoners uit de omgeving die duiden op mogelijke hennepteelt. Na langdurig onderzoek is uiteindelijk in het pand aan de Cereslaan 24E te Bussum een zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen met 350 hennepplanten. De hennepkwekerij was vermoedelijk al geruime tijd actief, dit blijkt onder andere uit de meldingen en dat er sprake was van eerdere oogsten.  

Met de sluiting wil de burgemeester een duidelijk en sterk signaal afgeven. De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd. De termijn van twaalf maanden zorgt ervoor dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving wordt hersteld en de bekendheid van dit pand in het drugscircuit te doorbreken en te voorkomen dat dit pand wederom wordt gebruikt ten behoeve van de georganiseerde drugsteelt en drugshandel. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van het pand. 

De gemeente waarschuwt inwoners regelmatig voor de gevaren van hennepteelt. Door het illegaal aftappen van stroom is er brand- en ontploffingsgevaar. Er is gevaar voor de gezondheid door het gebruik van bestrijdingsmiddelen in automatische sproei-installaties, bijvoorbeeld door legionella. En er kan schade aan de woning ontstaan door bijvoorbeeld schimmelvorming of aanpassingen in de bouwconstructie.  stopondermijningsamen.nl  

Uit de krant