Burgemeester Han ter Heegde: 'We moeten het samen doen, ik reken opnieuw op u.'
Burgemeester Han ter Heegde: 'We moeten het samen doen, ik reken opnieuw op u.' Foto: © Bob Awick

Burgemeester Ter Heegde: ‘Blijf omkijken naar mensen die steun verdienen’

Coronavirus

GOOISE MEREN - In de coronatijd die alsmaar zwaarder lijkt te voelen, wil burgemeester Han ter Heegde de inwoners van Gooise Meren een beetje moed inpraten. 

“Wij koesteren onze vrijheid. De instelling van de avondklok komt dan ook hard aan. Dit is een heftige maatregel, waar niemand blij van wordt, ook burgemeesters niet. Is het leuk om vanaf negen uur ’s avonds binnen te moeten blijven? Zeker niet, ik baal daar net zo van als ieder ander.”

Of de avondklok nodig is? Burgemeester Ter Heegde denkt van wel. “De maatregel is er niet voor niets gekomen. De cijfers wijzen uit dat het aantal besmettingen langzaam terugloopt, maar lang niet snel genoeg. We moeten nu doorpakken en de tanden op elkaar blijven houden, des te eerder krijgen we (beetje bij beetje) onze vrijheid terug.”

Hij wenst de inwoners de komende tijd veel sterkte toe en hoopt dat iedereen blijft omkijken naar mensen die steun verdienen en/of eenzaam zijn. “Uiteraard binnen hetgeen wat is toegestaan. We moeten het samen doen, ik reken opnieuw op u”, zo besluit de burgervader.

Uit de krant