Afbeelding
update

Grote stroomstoring in Muiden naar verwachting binnen uur verholpen

Algemeen

MUIDEN - Een groot deel van Muiden, 1651 mensen/huishoudens zit sinds vanochtend half 9 zonder stroom. Netbeheerder Liander is druk bezig om voor iedereen weer spanning te krijgen. Op dit moment zitten er nog 371 huizen zonder stroom, dat naar verwachting voor 11:30 uur opgelost zal zijn.

Op het kantoor van Liander gingen de alarmbellen bij binnenkomst vanochtend meteen af. Gelijk zijn medewerkers richting Muiden gereden om het probleem op te sporen. Een woordvoerder laat weten dat het om een 10.000 volt storing gaat waarbij er een stroomkabel is uitgevallen. Inmiddels hebben zij voor een groot aantal huishoudens de stroom kunnen bijschakelen en verwachten dit voor het resterende aantal mensen zonder stroom binnen een uur te doen.

De storing ontstond door de uitgevallen stroomkabel, die waarschijnlijk al een probleem had. Liander is de afgelopen tijd wel bezig geweest met werkzaamheden in Muiden, maar niet bij de desbetreffende stroomkabel. De werkzaamheden zijn daarom niet direct de oorzaak van de grootschalige stroomstoring. Wel is het mogelijk dat door de werkzaamheden, met wisselende stroomrichtingen en spanningen, het probleem op de defecte stroomkabel tot uiting kwam.

Op de storingkaart van Liander is te zien welke wijken er last hebben gehad van de grote stroomstoring. Hoewel Maxis Muiden ook rood gekleurd is, laat Ben Boogaard, voorzitter van de winkeliersvereniging, weten dat het winkelcentrum gelukkig nergens last van heeft. Andere winkeliers, zoals bakkerij Stricker, zaten wel zonder stroom.


Liander

Uit de krant