Je kunt bij de Gestreepte Koe wel online bestellen.
Je kunt bij de Gestreepte Koe wel online bestellen. Foto: PR

Winkels in Bussum gesloten? Welnee! Shop via Facebook en Instagram

Bedrijven

BUSSUM - Bussumse ondernemers zijn creatief in het bedienen van hun klanten nu de winkels niet open mogen voor klantenbezoek.

Naast de bestaande webshops kun je op verschillende manieren aan kleding, boeken en cadeaus komen. Bussumse winkels tonen hun collecties via het plaatsen van foto’s en filmpjes op Facebook en Instagram zodat klanten virtueel kunnen winkelen om thuis een keuze te maken. Telefonisch of via WhatsApp een bestelling plaatsen, die vervolgens gratis en snel wordt bezorgd. Het winkelmeisje van ISUL Kado & Design vertelt dat mensen vaak op haar Facebook en Instagram kijken en naar aanleiding van haar posts een bestelling doen, die persoonlijk wordt langsgebracht. “Klanten waarderen dit.”

Vrolijk ingepakt

“Er komt geen hond in de winkel, maar gelukkig worden er nog steeds baby’s geboren en zijn er kinderen jarig, waarvoor men toch een origineel cadeautje zoekt”, aldus bobtail Cato. “Daarvoor kun je goed terecht bij de Gestreepte Koe. Vrolijk ingepakt zorgen we altijd voor blije gezichten bij het bezorgen, vooral als ik zelf het cadeautje breng.” Andere ondernemers stellen, in overleg met de klant, een ‘box’ samen met mooie combinaties en items uit de modecollectie. De box wordt thuisbezorgd en de klant kan zelf een keuze maken. Konijn Herenmode, GOOI Labels en Denim Plus werken bijvoorbeeld met zo’n pakket. “Zo’n pakket werkt goed, klanten zien dit als een extra service en is ook goed voor de klantenbinding,” vertelt Marije Saarberg van Konijn Herenmode. 

Livemodeshow

Nieuw en origineel is de livemodeshow voor klanten en volgers van conceptstore Luxury Zone, die via Instagram en Facebook de collectie van de winkel kunnen zien en bestellen. Kappers bieden als service op maat gemaakte haarverf, zodat mensen thuis hun haar kunnen kleuren. Restaurants en lunchrooms zijn gesloten, maar ook hier zijn andere manieren bedacht om toch de heerlijke gerechten van je favoriete restaurant thuis te eten. Kaasfondue wordt aan huis geserveerd, heerlijk belegde broodje kun je afhalen tijdens je lunchpauzewandeling, een 3-gangendiner voor een feestelijke gelegenheid of een barbecue in de straat geserveerd vanuit een caravan die tijdelijk is ingericht als keuken. Online of telefonisch bestellen en je gerechten worden thuisbezorgd. Een fijne service voor mensen die aan huis gebonden zijn. Afhalen kan natuurlijk ook nog. 

‘Window shopping’

En als je overdag een wandeling door het dorp maakt, kun je ook via ‘window shopping’ aankopen doen. Diverse winkels hebben hun etalage ingericht met artikelen die genummerd en geprijsd zijn om de bestelling telefonisch of via WhatsApp makkelijk te maken. Zo heeft onder andere Kort Shoes de etalage op die manier ingericht, maar meer winkeliers werken op deze manier.

Vergeet de grote online-aanbieders, steun de winkeliers en koop lokaal. Voor het behoud van de winkels is het belangrijk om de ondernemers nu te helpen, zodat Bussum na de lockdown nog steeds een gezellig dorp is waar goed gewinkeld en gegeten kan worden. Maak eens een rondje door het centrum en vergeet dan ook niet de Spiegelstraat, Herenstraat, Vlietlaan, Landstraat, Huizerweg, Brinklaan en Laarderweg. Je zult verrast zijn door het gevarieerde winkelaanbod in Bussum.

Uit de krant