Afbeelding
Foto: André Verheul

Extra mankracht GAD haalt papier en karton overdag eerder op

Algemeen

GOOISE MEREN - De GAD Gooi en Vechtstreek zet de komende tijd extra mankracht en voertuigen in om papier en karton op te halen. Dat gebeurt op de inzameldagen overdag en dat is eerder dan de meeste mensen gewend zijn.

Daarom benadrukt de GAD: zet uw papiercontainer op de inzameldag ‘s ochtends voor 07.30 uur aan de straat. Dat mag ook de voorgaande avond al, vanaf 20.00 uur.

De extra inzameling overdag is aanvullend op de gebruikelijke avond- en zaterdaginzameling door verenigingen. Omdat het papier nu overdag en ‘s avonds wordt opgehaald, is vooraf niet aan te geven op welk moment van de dag een container wordt geleegd. 

Meer karton door internetaankopen

De extra inzameling is nodig omdat de hoeveelheid oud papier blijft groeien. De groei in internetaankopen tijdens de lockdown heeft dat versterkt. Oud papier bestaat steeds meer uit kartonnen dozen. Het aanbod oud papier groeit daardoor niet alleen in kilo’s, maar vooral in omvang. Het advies is dan ook, om dozen klein te maken (in stukken scheuren) en geen hele dozen in de container te doen. 

De inzameldagen voor papier en andere afvalsoorten staan in de Inzamelkalender GAD 2021. Deze is als app te downloaden en in te zien op www.gad.nl.

Uit de krant