Afbeelding
Foto: Stichting STAD Gooi
video

Ideeën van jongeren over jeugdbeleid gemeente in film ‘Particinema’

Algemeen

GOOISE MEREN - Weten jongeren in Gooise Meren wie de burgemeester is? Wat missen ze in de gemeente? En wat vinden zij nou het leukste aan hier wonen? Stichting STAD Gooi presenteert vandaag de film ‘Particinema’ - waarin jongeren antwoord geven op deze vragen - aan het college, raadsleden en medewerkers van Gemeente Gooise Meren en andere belangstellenden. Dit gebeurt online in verband met corona.  

Gemeente Gooise Meren heeft Stichting STAD heeft gevraagd om een film te maken waarin jongeren vertellen over hun ideeën voor nieuw jeugdbeleid. Dit mondde uit in de film ‘Particinema’ (een combinatie van participatie en cinema). Stichting STAD stelde jongeren uiteenlopende vragen over jeugdbeleid en filmde dit.

Bekijk de hele film hier.

Jongeren betrekken

Gemeente Gooise Meren is in 2020 gestart met het ontwikkelen van nieuw, integraal jeugdbeleid. Het college vindt het belangrijk, dat kinderen en jongeren nauw betrokken worden bij de ontwikkeling van jeugdbeleid. Daarom horen burgemeester en wethouders wat zij belangrijk vinden in hun directe leefomgeving en wat ze willen veranderen. Zo vindt de één dat winkelaanbod qua kleding verbetert mag worden en wil een ander van het vooroordeel af dat in Gooise Meren alleen maar ‘kakkers en rijke stinkerds wonen’. ‘Dat is namelijk niet zo.’

Blij en trots

Wethouder Geert-Jan Hendriks: “We werken al jaren samen met STAD en ik ben heel blij en trots op die samenwerking. STAD weet een diverse groep jongeren te bereiken en heeft van ons de vrije hand gekregen voor Particinema. Ik vind het een prachtige film geworden. De antwoorden van de jongeren zijn voor ons heel relevant, daar kunnen we mee aan de slag.”

Stichting STAD realiseert creatieve en innovatieve projecten waarvan jongeren van 12 tot 27 jaar initiatiefnemer zijn. De jongeren zelf hebben een idee en organiseren het project. STAD ondersteunt hen van brainstorm tot uiteindelijke realisatie via de STAD-methodiek. Het gaat om culturele, sportieve, creatieve of sociale projecten voor en door jongeren. Het projectbureau heeft vestigingen in o.a. Utrecht, Haarlem en Het Gooi.

Uit de krant