Afbeelding
Foto: André Verheul
video

Ook in 2021 weer subsidie van provincie voor agrariërs Groene Uitweg-gebied

Natuur en Milieu

Ook dit jaar stelt de provincie Noord-Holland weer subsidie beschikbaar aan lokale agrariërs uit het Groene Uitweg-gebied, dat grenst aan Weesp en Naarden en ligt tussen Muiderberg en Loenen aan de Vecht. Met de subsidie investeert de provincie in deze regio in recreatie, natuur en in de landbouw. 

Agrariërs kunnen met de subsidie hun bedrijf verduurzamen, door bijvoorbeeld slim hergebruik van grondstoffen zodat er minder afval ontstaat. Of het behoud en versterken van biodiversiteit, opslag en productie van hernieuwbare energie en stimuleren van gesloten kringlopen.

Een andere mogelijkheid is het geld te gebruiken voor recreatieve neveninkomsten door bijvoorbeeld het beginnen van een camping of B&B. Een mooi voorbeeld hiervan is de eerste indoor camping van Nederland bij Irmgard Wortel en Nico Pronk uit Weesp, te zien in deze video. 


Maar ook voor realisatie van zorg op de boerderij, de ontvangst van schoolklassen en de verkoop van streekproducten is subsidie beschikbaar. Tevens is een bijdrage mogelijk om de weilanden goed toegankelijk te maken voor vee en machines, door de aanleg van kavelpaden, dammen en bruggen.

Vanaf 1 februari 2021 kan een subsidieaanvraag worden ingediend bij de provincie Noord-Holland (ook door agrariërs uit het Utrechtse deel van de Groene Uitweg). 

Op deze website staan de voorwaarden, info over de wijze waarop de subsidie kan worden aangevraagd en alle aanvullende informatie (inclusief een kaart van het gebied).

Uit de krant