Afbeelding
Foto: Gooi en meer

Nationale Voorleesontbijt maakt plaats voor online event

Algemeen

GOOISE MEREN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari leest wethouder Geert-Jan Hendriks online voor uit het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. Dit gebeurt in plaats van het Nationale Voorleesontbijt.

Op 19 januari wordt een filmpje, waarin ook wethouders Jan Klink (Wijdemeren), Wilma de Boer (Eemnes) en Bas Jan van Bochove (burgemeester van Weesp) te horen en te zien zijn, verspreid onder scholen en kinderdagverblijven. “Op 20 januari kan iedereen kijken en luisteren naar deze bijzondere voorlezers via onze Facebookpagina”, vertelt Heidi Dijkstra, woordvoerder van Bibliotheek Gooi en meer.

Voorstelling

“Natuurlijk hopen we dit jaar ook live de kinderen (en hun ouders) te vermaken met een poppentheater rondom het prentenboek van het jaar. Op 24 januari wordt in de bibliotheek van Naarden (10.30 uur) en Bussum (15.00 uur) een vrolijke, muzikale voorstelling over een klein zwart vogeltje gespeeld door poppentheater Dubbele Jan. Handpoppen en stokpoppen vervullen hierin de hoofdrol. Reserveren kan hier en is noodzakelijk.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen ouders bij het afsluiten van een eigen lidmaatschap - geheel in stijl - een voorleesboekcadeau. Mede door de betalende leden kunnen alle kinderen tot 18 jaar gratis lezen en voorgelezen worden.

Uit de krant