Afbeelding

Welke zakelijke rekening en boekhoudprogramma kies ik als starter?

Advertorial

Als beginnende ondernemer is het hebben van een zakelijke rekening en een boekhoudprogramma een absolute must. Hiermee bespaar je veel tijd en houd je meer tijd over voor de echt belangrijke dingen. Daarnaast voorkom je op deze manier dat er fouten gemaakt worden. Maar op het gebied van zakelijke rekeningen en boekhoudprogramma’s is er ontiegelijk veel keuze. Hoe maak je nu de juiste keuze? Allereerst is het belangrijk om te weten wat je er precies mee kunt. Hier vind je meer informatie over een zakelijke rekening en hier vind je alles over een boekhoudprogramma.

Welk programma kies je?

Bij het maken van een geschikte keuze, zowel op het gebied van zakelijke rekeningen als boekhoudprogramma’s raden we je aan om een wensen- en eisenlijst samen te stellen en op onderzoek uit te gaan. Schrijf op wat jij zoekt in een zakelijke rekening. Hoeveel transacties per maand? Wat voor bedragen ontvang je? Noem maar op. Hetzelfde geldt voor het boekhoudprogramma. Vaak kun je verschillende boekhoudprogramma’s gratis voor een bepaalde tijd proberen. Bijvoorbeeld voor 14 dagen. Zo kun je zelf kijken of dit programma aansluit bij jouw wensen. Het is vooral belangrijk dat je hier snel en eenvoudig in kunt werken.

Het maken van een keuze

Als je het wensenlijstje hebt opgesteld kun je verschillende aanbieders gaan vergelijken. Je zult er waarschijnlijk een paar over houden die aan je eisen voldoen en hier kun je dan een keuze uitmaken. De meesten kosten geld, maar dit geld verdien je vanzelf weer terug aangezien je meer tijd overhoudt om aan je bedrijf te werken. Hier kun je bijvoorbeeld lezen hoe belangrijk een bedrijfsrekening is voor zzp’ers. Kortom, zowel een zakelijke rekening als een boekhoudprogramma is een absolute must voor de beginnende ondernemer!

Uit de krant