Afbeelding
Foto: Koningskinderen

Koningskinderen opent kinderdagverblijf met bso op Zorglandgoed Hoogerlust in Muiden

Algemeen

MUIDEN - Koningskinderen opent medio 2022 een nieuwe vestiging op Zorglandgoed Hoogerlust in Muiden. Hier wordt een hoogwaardig, duurzaam en ruim opgezet kinderdagverblijf gebouwd.  Daarmee wordt een oplossing geboden voor het nijpende tekort aan kinderopvang en buitenschoolse opvang in de nabijgelegen nieuwe woonkernen in Muiden en Weesp. Dat laat Jelmer Kruijt, algemeen directeur Koningskinderen, weten.

Koningskinderen is een kinderopvangorganisatie in de regio ’t Gooi, met vestigingen in onder andere Naarden, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen en (binnenkort) Blaricum. “Koningskinderen is nog niet vertegenwoordigd in Muiden en Weesp en in verband met de toenemende vraag vanuit de nieuwbouwwijken De  Krijgsman en Weespersluis waren wij al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie. We zijn dan ook heel blij dat we die nu hebben gevonden”, aldus Kruijt. 

(Tekst loopt verder onder de impressie)

Impressie: Koningskinderen

De nieuwe opvanglocatie in Muiden ligt centraal en in een landelijke groene setting. Op het oude fundament waar ooit kippen werden gehouden, verrijst straks een ruim kinderdagverblijf waar dagelijks in totaal 132 kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar kunnen worden opgevangen. Kruijt: “Naast kinderopvang zijn en worden er op het landgoed ook diverse andere maatschappelijke initiatieven ontwikkeld, die elkaar heel mooi  kunnen gaan versterken. Denk hierbij aan moestuintjes, een zorgboerderij met dieren en een boerderijwinkel, zorgwoningen voor mensen met dementie en ook een op jonge gezinnen georiënteerde horecagelegenheid die wordt gehuisvest in de monumentale villa Vechthoeve; in de volksmond ook wel het Pippi Langkous-huis genoemd.” Nienke Kruijt (operationeel directeur): “Niet geheel toevallig én met een knipoog naar het verleden wordt deze nieuwe vestiging daarom vernoemd naar het sprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’, waarin verschillende erfdieren - waaronder een haan -  de hoofdrol spelen!” 

(Tekst loopt verder onder de impressie)


Impressie: Koningskinderen

Koningskinderen ziet deze stap als een mooie ontwikkeling die past bij de ambities van het bedrijf. Ouders kunnen zich vanaf heden inschrijven, hiervoor kunnen zij bellen met Koningskinderen (035-6910300) of mailen naar planning@konings-kinderen.nl..


De directie van Koningskinderen voor de ‘kippenschuur’, op de achtergrond het Pippi Langkous-huis. V.l.n.r.: Lisanne Kruyt (HR manager), Jelmer Kruyt (algemeen directeur) en Nienke Kruyt (operationeel directeur). - Foto: PR

Uit de krant