Samen met Timo Stalenhoef (r) en Hans van den Eersten is Dirk Jan Methorst ook dit jaar weer volop aan het bakken.
Samen met Timo Stalenhoef (r) en Hans van den Eersten is Dirk Jan Methorst ook dit jaar weer volop aan het bakken. Foto: Jasmijn Verhulst

Duizenden oliebollen gebakken voor Stichting Samen Doen

Algemeen

MUIDEN - Aan de lopende band worden duizenden oliebollen en appelflappen in en uit de frituur gehaald. Dirk Jan Methorst, Hans van den Eersten en Timo Stalenhoef bakken er voor de Kazerne flink op los. De opbrengst van hun bakkunsten gaat dit jaar naar Stichting Samen Doen.

De mannen zijn rond 6:00 uur in de koude ochtend aan de slag gegaan in hun tentje buiten voor de Kazerne. Alle bollen en flappen die uit de olie komen worden afgeturfd op een lijst die om 10:00 uur vanochtend al vol stond met streepjes. “We hebben er al 800 gebakken”, vertelt Dirk Jan Methorst. Al sinds jaar en dag, 31 jaar om precies te zijn, bakt Dirk Jan tijdens de jaarwisseling in zijn eigen achtertuin. In het begin slechts voor buren en vrienden, maar dat is uitgelopen op een grootschalige bakactie voor het goede doel.

In totaal zijn er ongeveer 1000 appelflappen en 2000 oliebollen besteld, die op een enkeling na allemaal door vrijwilligers van Stichting Samen Doen bij mensen thuis worden bezorgd. Een flinke klus, maar dat is niet voor niks. De opbrengst gaat naar de stichting, zodat zij nog meer activiteiten voor hun gasten kunnen organiseren. De heren hopen eind van de middag de frituurpannen uit te kunnen zetten.

Dit weekend in het Zaterdagportret een uitgebreid interview met Dirk Jan Methorst, die niet alleen tijdens de jaarwisseling met het bakken van oliebollen zich inzet voor anderen.


Dirk Jan Methorst. - Foto: Jasmijn Verhulst



Uit de krant