Het baken van Muiderberg zal helaas tijdens de jaarwisseling niet zo mooi branden.
Het baken van Muiderberg zal helaas tijdens de jaarwisseling niet zo mooi branden. Foto: Stichting Muiderbergse Feesten

Lampjes kerstboom op de Brink kapot door Winterstorm Bella

Algemeen

MUIDERBERG - Het leek de verlichting van de kerstboom op de Brink allemaal voor de wind te gaan, alleen nu wel iets te hard. Het baken van Muiderberg zal deze feestdagen niet meer branden door storm Bella die afgelopen dagen over ons land trok. 

‘Helaas hebben de lichtjes in de boom de storm van gisteren niet overleefd’, schrijft Stichting Muiderbergse Feesten op sociale media.
Het leek er enkele weken geleden op dat dit überhaupt het laatste jaar zou zijn dat de boom met de feestdagen verlicht zou zijn, door het gemis van een 34-meter hoge hoogwerker om de lampjes te onderhouden (met een bedrijf dat garant wil staan voor de vergunning) en het geld om de kosten voor nieuwe lampjes te dekken. Maar dankzij een inzamelingsactie van Nathalie en Peter Wegman was er al snel 1.500 euro bij elkaar waarmee de verlichting in de boom nog jaren onderhouden kan worden.

Nu de lampjes kapot zijn gewaaid - het verlichte kruis bovenop was al door een eerdere storm geveld - moét alles wel vervangen worden. ‘Daarom dus EXTRA dankbaar dat we voldoende donaties hebben ontvangen om de verlichting in de boom komend voorjaar te reviseren!”, aldus Stichting Muiderbergse Feesten.

Uit de krant