Afbeelding
Foto: PR

Boa’s delen kleine tien coronaboetes uit

Coronavirus

GOOISE MEREN - Boa’s moeten vaak waarschuwend optreden op met name groepsvorming en de anderhalve meter afstand, maar het werkelijk aantal uitgeschreven boetes ligt tussen de vijf en tien stuks.

Het merendeel van die bekeuringen betreft jongeren die zich na te zijn aangesproken en te zijn gewaarschuwd niet aan de regels met betrekking tot groepsvorming houden.

Begrip

“Dat is voor jongeren (vanaf 13 jaar) ook best lastig, zeker ten tijde dat de scholen nog open waren en ze met zijn allen naar de supermarkt gingen, maar ook nu zoeken jongeren elkaar wel op. De boa’s tonen daar ook veel begrip voor, maar meestal als ze aan komen lopen stuift de groep al uiteen. En vaak verontschuldigen mensen zich na een waarschuwing en houden ze zich vervolgens goed aan de regels”, aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

Het handhaven op de mondkapjesplicht in openbare ruimten is niet echt het domein van de boa’s; zij zijn vooral op straat actief. Bewuste dwarsliggers komen de boa’s zelden of nooit tegen.

Uit de krant