Afbeelding
Foto: Pixabay

Afschaling van planbare reguliere zorg in ziekenhuizen door COVID-19-druk

Coronavirus

GOOISE MEREN - “Het is echt alle hens aan dek in de ziekenhuizen de komende weken. Helaas moet planbare reguliere zorg in deze bijzondere periode toch worden afgeschaald.” Dat meldt Tamara van Ark, minister van van Medische Zorg en Sport (MZS).

De maatregel, die ook geldt voor zelfstandige klinieken, wordt genomen om zo personeel vrij te spelen in de rest van de zorg.

Door het stijgend aantal COVID-19-patiënten in ziekenhuizen loopt de druk op de zorg enorm op. De ziekenhuizen kampen door de hoge werkdruk en besmetting onder personeel met een hoog ziekteverzuim. Daar komt bij dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn. Dit terwijl de piek in de ziekenhuizen pas in januari wordt verwacht. 

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) neemt samen met de betrokken partijen maatregelen om de acute en kritiek planbare zorg in de komende weken te waarborgen. Zo worden er voorbereidingen getroffen voor opschaling van IC bedden naar 1.450. Ook worden patiënten naar Duitsland verplaatst. 


Uit de krant