Afbeelding
Foto: GooiTV

Eerste kerstdag ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ op GooiTV

Algemeen

BUSSUM - De volkskerstzang in Naarden en de diverse concerten die jaarlijks worden gehouden moesten dit jaar wegens corona worden afgelast. Kerst vieren zonder een volkskerstzang, het bezoeken van een kerstconcert, of een kerstnachtdienst, is Kerstmis eigenlijk niet compleet.

GooiTV heeft daarom samen met het Vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort, beiden bekend van de maandelijkse cantatediensten in de Wilhelminakerk van Bussum, het initiatief genomen om een opname te maken in de Grote kerk van Weesp van genoemd Festival. Op deze manier is er toch het jaarlijkse festival te zien en te beluisteren, zoals dit door Voices ieder jaar wordt gedaan. Koor en orkest, opgesteld in het koor van deze prachtige kerk laten u genieten van traditionele kerstliederen, delen uit Handels Messiah en prachtige Carols van John Rutter.

De uitzending van deze opname is vanaf 25 december 10:30 uur te zien op GooiTV en zal herhaald worden op 26 en 27 december.

De traditie van A Festival of Lessons and Carols komt oorspronkelijk uit Engeland met name bekend gemaakt door het wereldbeoemde kor van Kings College uit Cambridge. In deze zelfde traditie, waarbij de bekende lezingen worden afgewisseld met muziek, is het programma vanuit Weesp samengesteld. De lezingen worden gedaan door Ds. Jacomette de Blois van de Antoniushof en Kapelaan Mikel Palic. 

Voor meer informatie kunt kijken op www.voicesbussum.nl/berichten daar kunt u ook het programma downloaden met alle teksten.

Uit de krant